Istoric Kinderland
Slogan
“Nimic nu este prea mult pentru copilul meu!”

Misiunea scolii
Școala Kinderland oferă predare-învăţare în limba germană maternă, folosind metode moderne, interactive (lucrul în perechi, în echipă, cooperare-colaborare, învăţare prin experienţă directă şi acţiune, studiul de caz etc.), asigurarea unui act educaţional de performanţă, care să contribuie la formarea unei personalităţi autonome şi creative, educarea copiilor în spiritul a valorilor respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, al demnităţii umane şi toleranţei, al schimbului liber de opinii, a valorilor naţionale şi universale.
Acordăm interes sporit dezvoltării abilităţilor practice şi deprinderilor sociale, precum şi deprinderilor de utilizare a calculatorului;
Oferim abordare individuală şi de grup, consiliere psihologică şi activităţi extra-curriculare, precum și o plajă largă de activităţi opţionale (ştiinte, muzică, sport, artă): balet, dans de societate, arte marţiale, informatică, arte plastice, muzică instrumentală şi de percuţie etc., pentru a încuraja descoperirea şi exploatarea talentelor native.
Misiunea in functie de obiective:
- Pregătirea copiilor la un nivel ridicat în limba germană
- Predarea în spiritul pedagogiei moderne :12-15 copii/clasă,munca în perechi,în echipă studiu de caz etc.
- Proiectul Kinderland este: interetnic, intercultural, interconfesional, integrează copiii superdotaţi dar şi cu nevoi speciale.
- Ajutarea unor copii prin bursă de merit;a unor copii monoparentali prin Fundaţia”Ajutaţi Copiii Kinderland”
- Să se descopere prin joc pe ei înşişi şi bucuria de a fi copii.Timpul petrecut aici se vrea a fi o incursiune în lumea mirifică a copilăriei
Viziunea Scolii „Kinderland” este:
- Asigurarea bunăstării fizice,mentale și emoționale a copiilor prin activitățile educaționale,asistență socială și medicală,consiliere psihologică și educațională,activități extracurriculare.Întregul proces educativ,formal și informal,e menit să acopere nevoile complexe ale copiilor.
Principii:
- Creează convingerea valorii fiecăruia, respectând personalitatea şi demnitatea fiecăruia!
- Elimină teama şi creează stima!
- Sugerează, cere şi obţine fără să comanzi!
- Stimuleză, antrenează, animă fără să inhibi!
- Pretinde fiecărui copil atât cât poate oferi, nu imposibilul!
- Nu tolera lacunele în pregătire!
Valori:
- Dezvoltă atitudini responsabile şi încredere faţă de sine şi ceilalţi.
- Sunt implicaţi activ în soluţionarea problemelor şi descoperă soluţii alternative de rezolvare.
- Elevii lucrează individual, în perechi sau în grupuri mici.
- Învăţătorii proiectează activităţile din prisma dezvoltării priceperilor şi deprinderilor fiecărui şcolar.
- Evaluarea este văzută ca un mijloc de perfecţionare individuală.

In toamna anului 2019 implinim 17 ani de la infiintare. Privind cu nostalgie in urma primele imagini ce ne apar in fata sunt copiii…..incepand cu primii din 2002 care ne-au urmat, majoritatea de la unitatea de stat desfintata.
,,Maria sa copilul” a fost si este prima persoana din KINDERLAND.
Acest frumos crez ne-a adus satisfactii deosebite:copiii s-au prezentat la un inalt nivel la Acreditare sau la Inspectia ARACIP, de infiintare a SCOLI PRIMARE KINDERLAND sau nenumaratelor vizite si schimburi de expereienta cu unitatile cuprinse in Parteneriate atat cu cele din tara cat si din cele 5 tari germanice din UE…..Nu pot sa nu apreciez ca aceste frumoase rezultate se datoreaza cadrelor didactice daruite meseriei de aur ce au imbratisat-o si care lucreaza alaturi de directoarea unitatii de la deschidere sau unele inca de cand functionam la unitatea de stat.
Vrem sa subliniem faptul ca greutatile inceputului cat si a celor ce au urmat acestor ani fara nici un ajutor din partea comunitatii locale sau a altor foruri nu sunt de aratat aici (care in UE nu stau indiferente la a sprijini o unitate de invatamant privata la inceput de drum) dar trebuie sa multumim ca in sfarsit comunitatea locala, mai exact Primaria Cluj a venit cu un ajutor deloc de neglijat prin programul ,,Banul urmeaza copilul” pentru care le multumim si Consiliului local si Primariei Cluj si guvernului ce a aprobat acest program.
Am parcurs un drum deloc usor dar satisfactia noastra e ca am reusit sa mergem inainte. Multumesc colectivului care a pus alaturi de mine atata suflet!
“Cand invatatorul reuneste in inima sa dragostea de profesiune si dragostea de elevi, putem spune ca este un invatator desavarsit.”
Cuvantul directoarei,
TURCU OLIMPIA